... KENANGAN DI SEBALIK BAYU KUNDASANG....


Assalamualaikum..
senyumlah pada dunia, pasti dunia tersenyum padamu...^_^
Wah!... lama suda tak update blog kn.. almaklum budak hostel kn..huhu
entry kali ne sya nak cerita tentang kenangan bersama bayu kundasang.. bayu kundasang??
Actually... pada:-
7-9 september 2012
Pusat Latihan Dakwah Kundasang
telah berjalannya satu program KEM MOTIVASI SPM SMATS 2012
Anjuran Unit Bimbingan dan kaunseling...
 serius..sya suka kem ini..ini pandangan peribadi..hehe..terpulanglah apa pendapat org lain...tmpat kem ne dlaksanakan mmg terbaikk! view da mmg cantik lah tau..d blakng mmg btul2 Gunung Kinabalu...actually tu kali kdua sya p sana PLI...^^


bermulanya cerita kami bwt ice breaking... msuk kumpulan yg sudah d tentukan.. kena suruh team building.. bwt nama kumpulan (nama bunga).. moto.. yell...hoho...

Penghulu : Haziq Saadudin
Penghuluwati : Hamizah jemrin

Nama2 kumpulan yg ada :-
1. Bunga Raya
2. Bunga Kaktus
3. Bunga Lavender
4. Bunga Kemboja
5. Bunga Orkid
6. Bunga Rafflesia
7. Bunga Sakura

byk aktiviti lgi yg kmi buat.. bgun awal, subuh2.. wow... sejuk itu macam menggigit-gigit kulit ku..( salah penggunaan bahasa kh? ampun maaf..hehe) mmg trsngatla sejuk.. ambil air wuduk pun mcm tdk mw sntuh tu air.. nasib baik ada heater.. tpi kcian la kwn2 yg biliknya tiada heater..aduhai..lpas smbahyang dan tazkirah kmi pun kluarla dari surau... Subhanallah! segala puji bagi Allah.. Hebatnya kekuasaan Allah..

apa kami nampak...----------->

tpi ne bkn gmbr time hari tu.. sbb time tu kmi tak ble bwa camera... thanks mr. Google..huhu... tpi mmg sebijik bgini la.. cuma time tu gelap2 g ckit.. sekitar jam 6 pgi cmtu...  dan disaksikan gunung kinabalu ni la kmi mula bwt Riadah pagi.. d ketuai ole sahabat2 putera yg volunter smalm.. ala dpt ganjaran duit pura2 kn... ramai la brebut mw volunter.. kalau la kita bole nmpak pahala mesti semua pun brebut2 mw buat kebaikan kn.. mcm apa yg sahabat2 sya buat tu.. because of the "DUIT PURA2" (siapa pling byk duit da menang) brebut pun tdk jdi masalah..^^

lpas Riadah dan sarapan kami trus dgn aktiviti seterusnya..... KEMBARA....menarik kn?
tpi kembara ni lain dari yg lain.. kembara berjalan di atas jalan raya... Mula2 fikir jalan atas jalan raya tidaklah penat.. oooooohhh...... bule lah thn penat da... sbb jauhh......... tpi mmg menarik dpt tengok keindahan alam.. cuma rugi teda camera la.. kmi ada lalu d sungai yg sya nmpak mcm air terjun pun ada.. msa jln ne kmi ada tugasan.. kena sura cari benda utk bwt model tanah yg kmi majukan... habis ranting2 d punggut.. tin2 kosong... dan dengar2 cerita ----------->

..BUDAK INI TELAH JATUH SEMASA DALAM PERJALANAN..

ala... yg penting da bgun balik bah kn?... hehe.. sya thu da sngat malu but...kenagan bah tu nmanya...


Selesai kembara... kmi mula bwt model tanah yg telah kmi majukan... mcm2 ragam.. lpas tu kna suruh promote.. ada yg mcm jual ikan d pasar.. ada yg gaya2 mcm arkitek terkenal... chewahhh....
(captured by Wan) ^^
jgn tersilap pandang.. model kmi bknnya lukisan cntik tu.. tpi apa yg ada atas meja tu.. huhu...

Kem motivasi tak sah kalau tiada ceramah pecutan akhir...
serius ceramah kecemerlangan nie la yg sya rsa pling mmberi kesan dan sya sgt terharu... ceramah yg happy dan slumber.. TERIMAH KASIH CIKGU YUSUF HASNI!!
 sya masih ingat kata2nya... 
"Senyumlah Pada dunia, pasti dunia tersenyum padamu..".
ye! kembali ke jalan yang benar!!

OK... beralih kepada cerita malam yg terakhir d PLI...

kmi ada bwt LDK... dan ada LDK last bersama CK.. not Calvin Klien... but Cikgu Khai...
ada satu situasi.. " Seorang perempuan dan lelaki kawin bawah umur semata2 untuk mengelakkn zina"
so... kmi perlu bwt kputusan sama ada Bersetuju, tidak bersetuju dan berkecuali...
ramainya yg berkecuali.... dan yg bersetuju tu semua perempuan pulak... sya tidak bersetuju...Huhu

Org2 yg bersetuju...-Adlin, Ela, Azmalida, Aidah, Wan, Ruby, vivi... alala... yg lain aku lupa...( inilah muka2 kawin awal ar) hehehehe........

BUt The point is... bknnya mw tgk siapa yg mahu kawin awal... tpi pointnya adalah..."tetaplah pendirian"...

....SELEPAS LDK....

... Malam Penghayatan...
-tiada cerita untuk part ini-
^_^

>>>MAJLIS PENUTUPAN<<<


Dirasmikan oleh Encik Saudey Anjam... Yang Di Pertua PIBG SMATS...
masa nie lah jga d umumkan... peserta terbaikkk....goes to---->

...ARYANI MUHAMMAD and MUHD AMIN ADLAN...

Kumpulan terbaik---------->

first----> Lavender
             second-------> Kaktus
                                                third----------> Kemboja

Sayonara Gunung Kinabalu... Sampai ketemu lagi.....

...HERE ARE SOME PICTURE...




MOGA UKHUWAH KEKAL ABADI.. TERPATRI DI LUBUK HATI










Hello2 siapa d sana?????????????

KAMI PELAJAR SMK AGAMA TUN SAID YANG CEMERLANG...

..AMIN..

..KEMBALI KE JALAN YANG BENAR!..


...bahagiakan diri dan bersyukur sambil terus n tambahkan usaha. gambatte!!..




0 comments:

 

Followers

Haryanie Yusraa

My Photo

A little girl who dream high!
A law student.