Melangkah Ke hadapan.

Assalamualaikum..
Hello2 hye kawan2..
Dekat sebulan juga saya tak update blog kan..
Kemana aku pergi sebenarnya ini??


(nak juga letak gambar ne.. hehe)

Bismillahhirahman nirrahim..
Begini kisahnya,

Pada 3 minggu yang lalu i got an email from Yayasan Peneraju Pendidikan Bumiputera.


Alhamdulillah.
Give thanks to Allah.
Doa mama bapa saya termakbul juga.

Tapi sebenarnya di sini juga saya ingin buat sedikit pencerahan. (eisehh ayaatt)

Ramai rakan2 dan cikgu saya dpt information yang saya akan melanjutkan pelajaran ke Kolej Mara Banting dalam kursus IB.

But actually that is my first offer letter.

 I got my second offer letter. ^_^





 Sebenarnya pihak YPPB telah menukarkan pengajian saya. The fact is.. im going to pursue my study in foundation of arts at Help University Damansara and further my study still in bachelor of law. My enrolment will be on second of September.
In Shaa Allah. 
Saya terima penukaran ini dengan hati yang terbuka sebab pihak YPPB lebih arif dalam hal2 ini. Terima kasih YPPB.


 Lagipun semua scholars yang dpt law d hantar ke Help U.. So saya ada ramai buddies d sana nanti. Berdasarkan research yang saya buat, for those yang ingin belajar law its better bljar dalam negara..
In Shaa Allah, selepas ne saya akan sambung undang2 syariah.
Semoga di permudahkan.


Tapi apa2 pun.. Kembali ke jalan yang benar wahai diri ku...
Perancangan Allah itu adalah yang terbaik.
Yang penting di mana2 pun kaki kita melangkah hiduplah dengan doa.








Akhir kata. 3 minggu bridging programme saya d peninsular Malaysia mmg besttt..



Credit to my senior, Azim Hj Hajat.
Senior SMK Agama Tun Said Kota Belud.
Dan sekarang senior, Tunas Potensi Scholarship.
Terima Kasih banyak-banyak sebab banyak bantu saya.
You inspiring me a lot.


6 comments:

Nana Liena said...

okay..kita baca cerita pasal program 3 minggu tu dlu sblum baca ini..hehe.. tahniah ya..rezeki tu.. ^^ bulan september baru masuk? awat lambat sangat..hehe..selamat datang ke semanjung.. ^^ ! goodluck ya..

p.s/kadang2 kta dgr orang cakap sabah kita suka buat muka..sbb tak faham..tapi ada la certain tu dapat tangkap..itu pun main faham ja..haha

Haryanie yusraa said...

Nana Liena wrote :

okay..kita baca cerita pasal program 3 minggu tu dlu sblum baca ini..hehe.. tahniah ya..rezeki tu.. ^^ bulan september baru masuk? awat lambat sangat..hehe..selamat datang ke semanjung.. ^^ ! goodluck ya..

p.s/kadang2 kta dgr orang cakap sabah kita suka buat muka..sbb tak faham..tapi ada la certain tu dapat tangkap..itu pun main faham ja..haha


Program 3 minggu tu under biasiswa ne la. Alhamdulillah.. dpt juga merasa ke semenanjung tiket free.. hehehe.. a'ah.. lambt lagi bulan sembilan. Takpe sya ada masa 2 bulan nak improve Bi..
Saya ada juga belajar2 bahasa Terengganu kat sana dgn member.. Teringat plak kat akak ngan vivie..hehe

Miss Jie said...

tahniah kak yanie :)
Teruskan usahamu kak !

Haryanie Yusraa said...

Miss Jie wrote :
tahniah kak yanie :)
Teruskan usahamu kak !


Syukran sai.. in shaa Allah.. kamu juga akan munyusul kan.. aminn.. :D

maryam ishmatullah said...

Tahniah kak yusraa? kak yanie? :")
memang suatu kebanggaan dapat membahagiakan ibu bapa

Haryanie Yusraa said...

maryam ishmatullah wrote:
Tahniah kak yusraa? kak yanie? :")
memang suatu kebanggaan dapat membahagiakan ibu bapa


ishma bole panggil apa saja.. :) yusraa itu nama pena.. Alhamdulillah semoga ishma juga boleh berjaya dlm hdup.

 

Followers

Haryanie Yusraa

My Photo

A little girl who dream high!
A law student.