Setiap gambar ada Lagu.

Assalamualaikum.
Hello2 hye.. :D

Today, i would like to write about my memories with Tunas Potensi Scholars at Sunway University.... ye!! (semangat ne mahu cerita)

I had mentioned before about my days at Outward Bounds. ( this entry) After 1 weeks at Perak, we returned back to SMR (Sunway Monash Residence). And futhered our Bridging Programme at Sunway Uni.

Ok bermulah Kisahnya.


Setiap pagi seawal jam 7 saya, Steph dan Zulfana (my sabahan Frenz) akan berjalan kaki ke Sunway Uni, melalui denai-denai dan jalan yang berliku. *Denai2 otak hang!!

Just kidding inilah laluan yang kami lalui sebenarnya.



We walked in the dark.. hohoho.. 
Tidak sebenarnya time tu awal lagi.. Sekitar Jam 7. 
Di semenanjung jam 7 still gelap, kalau kat sabah mentari memang dah memunculkan diri.



 Menuju ke canopy Walk.


Ye!! sampai ke canopy walk. Tempat ini rasanya berpenunggu kot. Sebab asal naik ja escalator ne automatik budak dua orang dalam gambar tu (ZulStep) akan nyanyi. Spirit from the escalator.. hoho.. *lagu apa ya? aku pun lupa ow.


Laju betul budak dua orang jalan.


Nampak dah sign board. Tapi bukan bangunan kat depan tu. Tu Sunway Residence.
Perjalanan ne memakan masa lebih kurang 15 minit la. ( Tidak la jauh sangat pun) :)


 Ini kelas saya! Zul dan Steph kelas sebelah. Serupa macam ne juga.

Bridging program masuk kelas ka???


Yuppss... kami pun belajar juga. Ada presentation juga.  Kami belajar banyak. More kepada persediaan on how to face the university life nanti.. :)
Alhamdulillah.


Mr Akhbar's class.
*buruk peranggainya.. time class pun sempat snap lagi... hehe


First assignment.Simple saja.. :)


Setiap hari juga kami akan Breakfast dan Lunch di cafeteria. Kitaorang makan tak bayar pakai duit, just bayar guna kertas biasa. Kertas biasa??.. Time rewind ka?? Kita terperangkap di dunia tidak berdinding ka?? Atau jasad kita telah merentasi masa dan kembali berundur kepada zaman dahulukala?
Masa tidak akan pernah berundur. Sedarlah wahai manusia.
Actually kertas tu Kupon. Pihak YPPB dah siap-siap bayar makanan kami. RM15 per day.
 Untunglaaaa.. hehe

Terima kasih sekali lagi kepada YPPB.



SETIAP GAMBAR ADA LAGU.


 Hari pertama di Semenanjung Malaysia selepas mendengar taklimat. 
Ayunya kakak-kakak ne duduk. hehe



 Suzie aka Yaya kwn boboiboy! Gmbr sebelum ke obs lagi.
 Yaya excited mahu main tepi Kolam. hehe
Candid ne. ;)

Yang berdiri kat depan tu Anis Auni Syamimi a.k.a Auni.
Seorang yang sangat di senangi dan suka membuat orang lain tergelak.
She came from Penang! 
Saya yakin semua pun akan rindu dia.
Kan geng Tunas Potensi batch first 2013?? (Ambooii full)

Stephanie Pung..
Nisa yang takut pacat.. hehe
Ba.
 Owyaa.. Kami ada tepukan khas untuk Ba. Budak lelaki yang buat.
Meh buat sama-sama!!
 Nak buat Demo tapi tak tahu nak tulis macam mana. :(

 Jom study elok2.. hehe

 Zul and Mahani.^_^



Time ne ba buat lawak.. hihi



 Sama juga.

 
 Zul, me and Min.




 Me and Wanie.. Siokknya dgr Wanie ckp Kedah.
Terus ingat MatLuthfi and Anwa' Hadi...hehe..
(Vivi,Ela,Ana..jgn jelas tw, selama ne kita slalu cakap loghat kedah tiru matlutfi kn)
 hahaha *i hope u girls baca entry ne. ;)


Satu hari tu kami sempat Jln2 ke Sunway Pyramid.



Last Day d SMR.



Paan,-Kedah
Faizal, Steph, Min, Apphia, Gibs. - From Borneo.
Time mahu balik sudah. Eyaa.. seriously.. time ne rasa sedih la. 



Kembali ke Sabah. Land below the wind. :D



Senyumlah pada dunia pasti dunia tersenyum padamu~
Kembali ke jalan yang benar.. :)
 











2 comments:

 

Followers

Haryanie Yusraa

My Photo

A little girl who dream high!
A law student.